برای تحصیل در کانادا، باید مجوز تحصیل در این کشور (Study Permit) را دریافت کنید، که به عنوان ویزای تحصیلی کانادا برای مدت اقامت شما و مدت تحصیل‌تان بسته به مقطع و رشته‌ی تحصیلی شما عمل می‌کند. توجه فرمایید که ویزای تحصیلی کانادا فقط برای دوره‌های تحصیلی بیش از 6 ماه در این کشور صادر می‌گردند. برای اخذ این نوع ویزا شما باید قبل از آمدن به کانادا، درخواست مجوز تحصیل دهید. هنگامی که شما مجوز تحصیل در کانادا و به واسطه‌ی آن ویزای تحصیلی کانادا را دریافت نمودید، می‌توانید در صورت تمایل به ادامه تحصیل، اقدام به تمدید آن از همان داخل کانادا نمایید. برای دانشجویان تمام وقت که در یک دانشگاه و موسسه آموزش عالی معتبر ثبت نام شده هستند، اجازه تحصیل به شما امکان می‌دهد که به طور پاره وقت در دوران تحصیل خود کار کنید که به آن عنوان کار دانشجویی اطلاق می‌گردد. 

برای شروع در راستای اخذ ویزای تحصیلی کانادا، شما ابتدا می‌بایست برای اخذ پذیرش از یک دانشگاه، کالج و یا هر نوع موسسه آموزشی معتبر در کانادا اقدام نمایید. طبیعتا برای ارسال درخواست اخذ پذیرش تحصیلی از یک نهاد آموزشی در کانادا نیاز به یکسری مدارک و صلاحیت‌های خاصی مانند مدرک تحصیلی با نمرات خوب، مدرک زبان با نمره بالا، تمکن مالی و… نیاز خواهید داشت. در این راستا حتما توجه داشته باشید که به دلیل زمانبر بودن پروسه اخذ پذیرش تحصیلی و پس از پذیرش تحصیلی، زمان بردن چند هفته‌ایی برای صدور ویزای دانشجویی، پیشنهاد می‌گردد که از حداقل 6 الی 8 ماه قبل‌تر از زمان و ترم مد نظر برای شروع به تحصیل، در این راستا اقدام نمایید. شما پس از اخذ پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی در کانادا و ارسال نامه پذیرش به همراه دیگر مدارک لازم به سفارت، وارد پروسه‌ی اخذ ویزای دانشجویی شده و در عرض چند هفته (معمولا در حدود 2 ماه و حتی کمتر) ویزای دانشجویی شما صادر می‌گردد.

به غیر از اندک اشارات تا به حال و در ادامه مطلب درباره روند اخذ پذیرش تحصیلی، از آنجایی که ویزای دانشجویی و پروسه صدور آن مربوط به پس از اخذ پذیرش تحصیلی می‌باشد، از بیان مراحل، شرایط و توضیحات مربوط به اخذ پذیرش تحصیلی به غیر از موارد لازم، در این مطلب خودداری نموده و صرفا شرایط، مدارک، مراحل و دیگر توضیحات پیرامون ویزای دانشجویی کانادا را بررسی خواهیم کرد.

روش‌های درخواست ویزای تحصیلی کانادا

شما می‌توانید برای دریافت مجوز تحصیل در کانادا به 2 روش اقدام نموده که یکی از این روش‌ها به صورت آنلاین بوده و روش دیگر از طریق پر کردن فرم‌های کاغذی مخصوص که در وب سایت اداره مهاجرت کانادا (CIC) قرار دارد، اقدام نمایید؛ بدین صورت که آن‌ها را پرینت گرفته، پر کرده و به صورت فیزیکی برای اداره مهاجرت کانادا و سفارت پست کرده یا تحویل دهید. البته این را به یاد داشته باشید که تقریبا همه‌ی درخواست‌ها به ویژه از ایران از طریق روش آنلاین صورت پذیرفته و همچنین بهتر است بدانید که پروسه زمانی برای رسیدگی به پرونده مربوط به روش سنتی یعنی فرم‌های کاغذی به طور معمول 2 برابر بیشتر از روش نوین و آنلاین طول می‌کشد و در این راستا همیشه توصیه می‌شود که زمان پردازش را به خوبی محاسبه کرده و برای اقدامات خود در این مسیر قدم به قدم برنامه‌ریزی و زمانبندی نمایید.

البته این را هم در نظر داشته باشید که برای اقدام به روش آنلاین، به کارت اعتباری و همچنین ایجاد نسخه الکترونیکی اسناد مورد نیاز برای پذیرش و ویزای تحصیلی خود توسط اسکنر یا دوربین عکاسی نیاز دارید. این را هم به یاد داشته باشید که سفارت و کنسولگری هر کشور، دستورالعمل‌های خاص و لازم را برای تهیه و جمع‌آوری و همچنین نحوه ارسال مدارکی که ضروری هستند ارائه می‌کند که شما در صورت نیاز به کمک در این زمینه، می‌توانید از نزدیکترین مرکز درخواست ویزا (VAC) یا سفارتخانه آن کشور که در این مطلب موضوع بحث ما کانادا است کمک بگیرید. البته به دلیل آنکه سفارت و کنسولگری کانادا در داخل ایران فعالیت ندارد، برای این کمک‌ها و راهنمایی‌ها می‌توانید به صورت آنلاین و با مکاتبات الکترونیکی با سفارت اقدام نمایید.

صدور ویزای دانشجویی / سفر به کانادا در دوران کرونا 2022

برای رسیدگی به تقاضاها و صدور هر نوع ویزای اقامت بلند مدت مانند ویزای کاری، دانشجویی، سرمایه‌گذاری و… باید گفت که در حال حاضر هیچگونه محدودیتی وجود نداشته و همچنین با انجام واکسیناسیون سراسری در کانادا در طی سال 2021 و بهبود وضعیت سراسری کشور، محدودیت‌های سفر به این کشور کاسته شده و کلیه افراد به ویژه لیستی از دسته افرادی خاص که شامل دانشجویان، نیروی کار بین‌المللی، ورزشکاران، خانواده افراد مقیم کانادا و… می‌گردد به شرط تزریق 2 دوز از یکی از واکسن‌های مورد تایید این کشور برای سفر به کانادا مجاز هستند. لیست واکسن‌هایی که تا به امروز مورد تایید کشور کانادا برای سفر به این کشور هستند عبارتند از: فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم، سینوواک، جانسون اند جانسون، بیون تک، کوواکسین که خبر خوشحال کننده این است که در اواخر سال 2021 واکسن سینوفارم؛ واکسنی که اکثر ایرانیان آن را تزریق کرده؛ نیز به این لیست اضافه شده است. بنابراین هر متقاضی دارای اجازه تحصیل و ویزای دانشجویی در صورتی که 2 دوز کامل از یکی از واکسن‌های فوق را زده باشد و از تزریق دوز دوم واکسن حداقل 14 روز گذشته باشد، اجازه‌ی سفر و ورود به خاک کانادا را خواهد داشت. اگرچه که قانون قرنطینه 14 روزه برای افراد 2 دوز واکسن زده برداشته شده اما به دلایل رخ دادن موج جدیدی از ابتلایان به این ویروس در کانادا و به ویژه در استان انتاریو در روزهای آخر ماه دسامبر سال 2021 و پدید آمدن سویه اومیکرون، قوانین پیرامون وجود یا عدم وجود قرنطینه 14 روزه بطور مداوم ممکن است در حال تغییر باشد و پس بنابراین درباره موضوع قرنطینه 14 روزه بهتر است در هنگام تاریخ سفرتان از آخرین بروزرسانی‌ها در این مورد اطلاعات لازم را کسب نمایید.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی کانادا

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا در کل به دو شرط نیاز دارید:

  1. داشتن تمکن مالی برای مقطع، دانشگاه و رشته مورد نظر تحصیلی
  2. اخذ پذیرش از یک دانشگاه، کالج، موسسه آموزشی و… معتبر در کانادا

یکی از شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا شامل اثبات بودجه کافی برای حمایت مالی از شما در دوران تحصیل توسط خود یا یک سرپرست مالی می‌باشد. در حال حاضر این مبلغ 13،000 دلار کانادا برای هر سال اقامت + هزینه شهریه موسسه آموزشی مقصد در نظر گرفته شده است (برای مثال اگر شهریه دانشگاه 25 هزار دلار در سال باشد، تمکن مالی باید داشتن هزینه 35 هزار دلار در سال را نشان دهد). همچنین تمکن مالی مذکور به ازای هر فرد همراه (همسر، فرزند و…) به میزان 4000 دلار افزایش می‌یابد. همچنین برای اثبات تمکن مالی می توانید هر کدام از این اسناد را ارائه نمایید: صورت های بانکی، شواهدی از حساب بانکی کانادایی به نام خود در صورت انتقال این پول، چک تضمینی بانکی که به ارز تبدیل شده، اثبات پرداخت شهریه و هزینه های اقامت، در صورت داشتن بورس تحصیلی، ارائه نامه‌ای از طرف شخص یا موسسه‌ای که به شما پول پرداخت می‌کند یا اثبات بودجه پرداخت شده از داخل کانادا.

در صورت داشتن تمکن مالی، شما برای اخذ پذیرش در مقطع و رشته تحصیلی مورد نظرتون، به دانشگاه، کالج یا هر نوع موسسه آموزشی مقصدتان در کانادا درخواست پذیرش داده و الزامات برای اخذ پذیرش از سمت آن دانشگاه و در آن رشته و مقطع تحصیلی را (مانند شرط معدل، شرط زبان، نداشتن گپ تحصیلی غیر قابل توجیه و…) را برآورد می‌کنید. از آنجایی که موضوع مورد بحث در مطلب پیرامون اخذ ویزای تحصیلی کانادا بوده پس از شرح مراحل و شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه صرف نظر می‌کنیم.

شما پس از انجام پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی معتبر از کانادا وارد پروسه اخذ ویزای تحصیلی مطابق مراحل زیر خواهید شد و فقط توجه داشته باشید که برای اخذ ویزای تحصیلی به تهیه بیومتریک (عکس و اثر انگشت) و حضور در سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه نیاز داشته و همچنین ممکن است برخی متقاضیان قبل از ارائه درخواست خود نیاز به معاینه پزشکی و بررسی قضایی داشته باشند. این را هم در نظر داشته باشید که اگر سابقه کیفری دارید، نمی‌توانید مجوز تحصیل دریافت کنید و حتما از شما خواسته شود که گواهی عدم سو پیشینه خود را برای اثبات این قضیه ارائه دهید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

تکمیل فرم‌ها و پرداخت هزینه ویزا: فرم‌های مربوط به درخواست ویزای تحصیلی کانادا به صورت تکمیل شده تحویل داده شود و هزینه آن که معادل 150 دلار کانادا + 85 دلار هزینه بایومتریک بوده، پرداخت شود.

مدارک هویتی و پزشکی

شامل ترجمه شناسنامه به همراه تصویر آن‌ها ، پاسپورت معتبر به همراه تصویر صفحه اول آن؛ بطوریکه تاریخ صدور و انقضای آن و لیبل / مهر ویزا کاملا مشخص و واضح باشد، گواهی سوء پیشینه، مدارک معاینات پزشکی خواسته شده، دو قطعه عکس 3 در 4، در صورت متاهل بودن ارائه مدارک ذکر شده برای همراهان + ارائه عقدنامه و تصویر آن (توجه نمایید که به خود اصل پاسپورت فقط هنگام حضور در سفارت کانادا نیاز خواهد شد.)

مدارک مالی

ارائه مدارکی که دارایی‌های شما را در غالب سند خانه، ماشین، مغازه، زمین و… نشان دهد.

سوابق تحصیلی

کلیه سوابق و مدارک تحصیلی متقاضی به همراه ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی به صورت ترجمه و معادل‌سازی شده، همچنین ارائه کلیه مدارک فنی حرفه ای و  Certificateهای متقاضی که می‌تواند در روند پذیرش ویزای وی تاثیر مثبت داشته باشد.

تمکن مالی

معرفی یک حامی مالی، نامه تمکن مالی و موجودی و گردش حساب بانکی چهار ماه اخیر، نامه بورسیه تحصیلی (در صورت وجود)، ارائه مدارک تمکن مالی دال بر داشتن هزینه سالانه 10 هزار دلار مبنی بر حداقل هزینه زندگی دانشجویی + شهریه سالانه دانشگاه، کالح یا موسسه آموزشی مقصد (برای مثال اگر شهریه دانشگاه 25 هزار دلار در سال باشد، تمکن مالی باید داشتن هزینه سالیانه 35 هزار دلار را نشان دهد) و افزایش هزینه تمکن مالی به میزان 4000 دلار به ازای هر همراه

برنامه تحصیلی و انگیزه نامه

 شما باید برنامه تحصیلی (Study Plan) و همچنین همان انگیزه‌نامه‌ایی را که هنگام اخذ پذیرش به دانشگاه مقصد فرستاده‌اید را مجدد به سفارت فرستاده؛ بطوری که می‌بایست به طور کامل و قانع کننده دلایل انتخاب کانادا برای ادامه تحصیل از طرف شما را بیان کند.

نامه پذیرش دانشگاه

پذیرش‌نامه‌ایی که از دانشگاه مد نظرتون اخذ نموده را می‌بایست به اداره مهاجرت ارائه دهید (یا نامه‌ی CAQ برای متقاضیان تحصیل در استان کبک).

فیش واریزی شهریه دانشگاه

قبل از شروع تحصیل شهریه‌ایی از دانشگاه که معمولا برای 1 ترم یا 1 سال است را از شما هنگام پذیرش تحصیلی می‌خواهند که پرداخت کنید که منظور فیش پرداختی آن می‌باشد.

در صورت وجود، مدارک سابقه کاری و بیمه

(در صورت اجبار از سوی موسسه آموزشی مقصد و در نتیجه سفارت): مدرک زبان، توصیه‌نامه، مقالات چاپی و…

کلیه ترجمه‌ها فقط به زبان انگلیسی یا فرانسوی قابل قبول هستند.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی کانادا

مرحله اول

شما باید ابتدا یک نامه پذیرش رسمی و استاندارد از یک مرکز آموزش عالی شناخته شده در کانادا (دانشگاه، کالج و…) دریافت نمایید. دانشجویانی که در کبک تحصیل می‌کنند باید از دولت کبک نیز گواهینامه پذیرش، موسوم به CAQ را دریافت نمایند. شما باید این گواهینامه را قبل از دادن درخواست اجازه تحصیل (برای استان کبک) به دست آورید.

مرحله دوم

مرحله بعدی دریافت بسته درخواست ویزای تحصیلی کانادا، از طریق وب سایت اداره مهاجرت کانادا یا همان CIC، تماس با یک دفتر انجام امور ویزا، سفارت یا کنسولگری کانادا می‌باشد. 

مرحله سوم

برای بدست آوردن ویزای تحصیلی کانادا، باید در وب سایت اداره مهاجرت کانادا یا همان CIC به چند سوال درباره خودتان پاسخ دهید. این سؤالات مشخص خواهد کرد که آیا شما مجاز به درخواست برای ویزای تحصیلی کانادا هستید یا خیر و اینکه برای مرحله‌ی بعد باید چه مدارکی را ارائه دهید.

مرحله چهارم

آماده سازی مدارک ذکر شده در بند فوق > در صورت واجد شرایط بودن، یک چک لیست شخصی که به مدت 60 روز معتبر خوهد بود، دریافت خواهید کرد. این چک لیست برای ارسال درخواست به صورت آنلاین مورد نیاز است. برای ارجاع بعدی حتما صفحه حاوی کد مخصوص به خود را پرینت بگیرید. این صفحه همچنین شامل یک راهنمای برنامه تحصیلی، میزان شهریه تخمین زده شده، لیستی از اسنادی که باید با درخواست خود ارسال کنید و دستورالعمل‌هایی برای مراحل بعدی می‌باشد. هنگامی که آماده ارائه درخواست بودید، در وبسیات مذکور یک حساب MyCIC ایجاد کنید، در آنجا کد چک لیست شخصی خود را وارد نمایید. سپس می‌توانید چک لیست اسناد شخصی خود را دریافت کنید که به شما امکان می دهد مدارکتان را در حساب کاربری در سایت CIC بارگذاری و ارسال نمایید. برای این کار به اسکنر نیاز و به کلیه اسناد و مدارک ذکر شده در بند مربوط به “مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا” نیاز خواهید داشت.

مرحله پنجم

در حالی که کلیه اسناد و مدارک مذکور را تهیه کرده‌اید و آماده ارائه هستند، شما باید فرم‌های مربوط به درخواست ویزای دانشجویی را پر نمایید. این فرم‌ها که همگی در وبسایت مذکور موجود بوده، شامل فرم درخواست ویزای تحصیلی (که عموما مشخصات فردی و تحصیلی خودتان را وارد می‌نمایید)، فرم اطلاعات خانوادگی، فرم اسکجل وانسفارت و فرم تعیین سرپرست (برای متقاضیان زیر 18 سال – مقاطع پیش از دانشگاه) می‌باشد.

مرحله ششم

پرداخت هزینه‌ها و حضور در سفارت> پرداخت هزینه‌های سفارت برای ویزای تحصیلی کانادا همگی به صورت اینترنتی باید در خود سایت پرداخت شوند. این هزینه‌ها شامل 150 دلار کانادا برای درخواست ویزای دانشجویی بوده و در صورت موافقت اولیه با ویزای تحصیلی شما، برای انجام امور بیومتریک شامل انگشت‌نگاری و چهره‌نگاری شما می‌بایست به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات، ارمنستان و… در تاریخ مشخص شده رفته و هزینه بیومتریک نیز 85 دلار کانادا خواهد بود. کلیات هزینه‌های لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا در پایین و در بخش مربوطه توضیح داده شده است.

پس از انجام مراحل فوق و رفتن به سفارت کانادا و انجام بیومتریک، تنها می‌بایست در انتظار جواب ویزای دانشجویی خود بمانید و کار دیگری لازم نیست انجام دهید و تنها اینکه ایمیلی که با آن برای ویزا و پذیرش تحصیلی کانادا اپلای کردید را همواره در صورت دریافت ایمیلی مهم از طرف سفارت (یا دانشگاه مقصد) چک نمایید.

هزینه‌های لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

هزینه تقاضای ویزای کانادا برای کلیه سنین و مقاطع تحصیلی 150 دلار کانادا می‌باشد.

هزینه بیومتریک در سفارت کانادا 85 دلار می‌باشد؛ بیومتریک صرفا شامل افراد بین 14 تا 80 سال می‌گردد.

از آنجا که سفارت و کنسولگری کانادا در ایران فعالیت نداشته، می‌بایست به یکی از کشورهای همسایه (که امارات، ترکیه و ارمنستان بهترین گزینه‌ها هستند) سفر نموده که باید هزینه‌های سفر از قبیل بلیط رفت و برگشت و هزینه مدت اقامت در کشورهای واسط را هم در نظر بگیرید.

برای صدور ویزای دانشجویی از آنجا که به بیمه دانشجویی به صورت اجباری نیاز بوده، باید گفت که مبلغ آن نیز 600 دلار کانادا است.

مدت اعتبار ویزای دانشجویی

مدت اعتبار ویزای دانشجویی کانادا به مدت کل مدت زمان مقطع تحصیلی شخص متقاضی صادر خواهد شد؛ بنابراین ویزای تحصیلی کانادا برای کارشناسی بین 3 تا 4 سال، برای کارشناسی ارشد بین 1 تا 3 سال و برای مقطع دکتری بین 3 تا 7 سال از نظر مدت زمان اعتبار صادر خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که مدت زمان اعتبار ویزای کلیه مقاطع ذکر شده + 90 روز مازاد می‌باشد؛ به عبارتی اینطور بهتر است بگوییم که اعتبار ویزای دانشجویی کانادا برابر است با مدت زمان مقطع تحصیلی مورد نظر + 90 روز پس از اتمام تحصیل؛ یعنی شما در هر مقطعی پس از اتمام تحصیل به مدت 90 روز (3 ماه) فرصت دارید تا در کانادا همچنان اقامت داشته باشید.

دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

از جمله اصلی‌ترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا می‌تواند موارد زیر باشد:

  • ترجمه ضعیف مدارک و ارائه آن به اداره مهاجرت
  • وجود نقص در مدارک و یا ارائه مدارک غیر واقعی، جعلی و ساختگی
  • اقدام از سوی موسسه مهاجرتی یا حقوقی بدون مجوز از وزارت علوم و سایر مجوزهای لازم
  • ارائه برنامه تحصیلی و یا انگیزه‌نامه ضعیف؛ بطوری که آفیسر پرونده شما نسبت به هدف تحصیل شما در کانادا متقاعد نشود.
  • رزومه ضعیف تحصیلی از همه منظر؛ حتی در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر
  • وجود گپ تحصیلی توجیح ناپذیر؛ حتی در صورتی که از دانشگاه پذیرش گرفته باشید.
  • عدم ارائه مدرک زبان در صورت درخواست از سمت سفارت‌خانه
  • عدم تمکن مالی کافی به میزان ذکر شده برای هزینه زندگی و شهریه سالانه
  • عدم اطمینان از برگشت دانشجو پس از اتمام تحصیل به کشور مبدا به دلیل عدم وابستگی خانوادگی، مالی یا سایر شواهدی که باعث این تشخیص از سمت آفیسر شود.
  • نداشتن مدرک زبان یا عدم ارائه آن به اداره مهاجرت درصورت درخواست
  • عدم تطابق رشته تحصیلی انتخابی با رشته قبلی در مقطع قبلی؛ حتی در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه
  • نداشتن دلایل کافی برای ادامه تحصیل
  • عدم داشتن سابقه شغلی در صورتی که برای رشته و مقطع مورد نظر الزام شده باشد
  • داشتن سوء سابقه
  • و…

شهریه مقاطع مختلف تحصیلی کانادا

۱مدارس

در صورت ادامه تحصیل در مدارس کانادا لازم است تا افراد هزینه ای را به عنوان شهریه پرداخت نمایند که این هزینه نیز بسته به نوع مدرسه (دولتی، خصوصی و شبانه روزی)، مقطع تحصیلی و موقعیت مکانی متفاوت می باشد.

البته این هزینه برای شهروندان کانادایی (افراد مقیم در کانادا) در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس دولتی به صورت رایگان می باشد این در حالی است که افراد با دریافت ویزای تحصیلی کانادا Study Permit لازم است تا هزینه ای را برای شهریه مدارس پرداخت کنند.

این هزینه شامل:

 مقطع تحصیلی  هزینه تحصیلی در مدارس دولتی  هزینه تحصیلی در مدارس خصوصی
 مقطع ابتدایی – راهنمایی  ۱۰ الی ۱۶ هزار دلار در سال  ۱۰ الی ۵۰ هزار دلار در سال
 مقطع دبیرستان  ۱۲ الی ۱۶ هزار دلار در سال  ۱۰ الی ۵۰ هزار دلار در سال

البته باید توجه شود که هزینه تحصیل در مدارس شبانه روزی کانادا (که عموما به صورت مدارس خصوصی هستند) نیز بالغ بر ۳۰ هزار دلار در سال می باشد.

همچنین در صورت شرکت در دوره های آموزشی و کلاس های ورزشی و موسیقی باید هزینه ای بین ۵ الی ۱۰۰ دلار (در طول دوره) پرداخت شود.

۲دانشگاه ها

در صورت ادامه تحصیل در دانشگاه های کانادا نیز لازم است تا افراد ضمن پرداخت هزینه ای به عنوان شهریه (که عموما بین ۱۲ الی ۳۰ هزار دلار در سال متغیر می باشد)، مبلغی را نیز به عنوان هزینه مسکن و اقامت، خورد و خوراک و پوشاک بپردازند.

همچنین هزینه تحصیل در کانادا بسته به نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی و شهر و استان انتخابی، متفاوت می باشد به گونه ای که هزینه دانشگاه در شهر های کوچک تر، از مبلغ کمتری برخوردار است.

شهریه دانشگاه های کانادا در مقاطع مختلف

مقطع تحصیلی <شهریه دانشگاه مقاطع مختلف
کالج هزینه ای حدود ۱۲ هزار دلار در سال
مقطع کارشناسی هزینه ای بین ۶ تا ۲۹ هزار دلار در سال
مقطع کارشناسی ارشد هزینه ای بین ۱۳ تا ۲۲ هزار دلار در سال
مقطع دکترا هزینه ای حدود ۴۰ هزار دلار در سال

البته باید توجه شود که افراد در صورت شرکت در دوره های آموزشی موسسه های فنی حرفه ای کانادا، بسته به دوره تحصیلی و شهر انتخابی، لازم است تا هزینه ای بالغ بر ۲ الی ۱۸ هزار دلار را پرداخت نمایند (لازم به ذکر است که موسسه های فنی حرفه ای شامل دوره های آموزشی کوتاه مدتی است که از شهریه ای کمتر از دانشگاه ها برخوردارند و به افراد این امکان را می دهند تا همراه با تحصیل به کار مشغول شوند و کسب درآمد کنند.)

همچنین افراد برای حضور در موسسه های آموزش زبان نیز که هزینه آن بسته به طول دوره آموزشی و شهر انتخابی متفاوت می باشد، باید هزینه ای بین ۳۰۰۰ الی ۴۰۰۰ دلار را بپردازند؛ که این هزینه در سه شهر بزرگ کانادا برابر است با:

  • هزینه یک دوره ۱۲ هفته ای زبان انگلیسی در شهر ونکوور کانادا : ۴۰۸۳ دلار کانادا
  • هزینه یک دوره ۱۲ هفته ای زبان انگلیسی در شهر تورنتو کانادا : ۳۵۱۵ دلار کانادا
  • هزینه یک دوره ۱۲ هفته ای زبان فرانسوی در شهر کبک کانادا : ۳۵۷۰ دلار کانادا

علاوه بر این امروزه دولت کانادا با فراهم نمودن شرایط و بورسیه های مختلف، تا حدود قابل توجهی هزینه های زندگی دانشجویی را کم کرده است.

هزینه مسکن و اقامت برای دانشجویان

متقاضیان پس از دریافت ویزای تحصیلی کانادا  Study Permit لازم است تا ضمن پرداخت مبلغی بعنوان شهریه دانشگاه، هزینه هایی نیز جهت زندگی و اقامت خود بپردازند.

که این هزینه ها جهت اجاره مسکن بسته به متراژ خانه، موقعیت مکانی، امکانات و شهر انتخابی بسیار متفاوت می باشد اما با این حال لازم است تا برای اجاره یک خانه مبلغی بین ۸۰۰ الی ۲۸۰۰ دلار در ماه پرداخت شود.

همچنین دانشجویان می توانند با پرداخت هزینه ای بالغ بر ۲۵۰ الی ۷۰۰ دلار، در خوابگاه های دانشجویی اقامت نمایند.

البته باید توجه شود که هزینه های تحصیل در کانادا، ضمن شهریه های دانشگاه و اجاره خانه برای سکونت، شامل هزینه هایی برای خورد و خوراک و پوشاک می باشد که این میزان مبلغ و هزینه قابل کنترل است و افراد می توانند با خرید از حراجی های آخر هر فصل و یا سال، وسایل و لوازم مورد نظر خود را با مبلغی ارزان تر تهیه نمایند.

که بطور کلی این میزان هزینه نیز برای افراد مبلغی بالغ بر ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار در ماه می باشد.

لیست کالج و دانشگاه های برتر کانادا

۱- دانشگاه تورنتو (University of Toronto)

۲- دانشگاه بریتیش کلمبیا (The University of British Columbia)

۳- دانشگاه مک گیل (McGill University)

۴- دانشگاه واترلو (University of Waterloo)

۵- دانشگاه سیمون فریزر (Simon Fraser University)

۶- دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)

۷- دانشگاه کلگری (University of Calgary)

۸- دانشگاه یورک (York University)

۹- دانشگاه کویین (Queens University)

۱۰- دانشگاه وسترن (Western University)

شرایط سنی تحصیل در کانادا در مقطع مدارس

دریافت ویزای تحصیلی کانادا مستلزم داشتن شرایطی مربوط به هر گروه سنی و در هر مقطع تحصیلی می باشد.

بر اساس قوانین و شرایط تحصیل در کانادا، همه متقاضیان بین سنین ۶ تا ۱۸ سال الزامی است تا تحصیلات خود را در مدارس کانادا بگذرانند. در واقع همه افراد باید قبل از ورود به دانشگاه، ۱۲ سال تحصیلی را سپری کرده باشد.

مقطع پیش دبستانی

شرایط تحصیل در کانادا در مقطع پیش دبستانی، شامل کودکان بین سنین ۳ تا ۶ سال می شود.

مقطع دبستان

مقطع دبستان در کانادا خود شامل دو دوره ابتدایی و راهنمایی است که شرایط سنی تحصیل در این مقاطع، کودکان سنین ۶ تا ۱۴ سال را در بر می گیرد.

مقطع دبیرستان

نوجوانان پس از گذراندن ۸ سال مقطع دبستان، باید قبل از ورود به دانشگاه، یک دوره ۴ ساله را نیز در مقطع دبیرستان سپری نمایند که طبق شرایط سنی تحصیل در کانادا، این مقطع شامل نوجوانان بین سنین ۱۴ تا ۱۸ سال می شود.

شرایط سنی تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی

تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا بدون محدودیت سنی امکان پذیر است با این حال در صورت مهاجرت تحصیلی به کانادا و اخذ ویزای تحصیلی، سن متقاضیان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نوجوانان پس از گذراندن ۱۲ سال تحصیلی و اخذ مدرک دیپلم، از شرایط سنی تحصیل در مقطع کارشناسی برخوردار می شوند که معمولا پس از سپری کردن دوره ای ۴ ساله می توانند مدرک کارشناسی را دریافت نمایند. (البته در برخی از شهرهای کانادا همچون کبک، متقاضیان با گذراندن دوره ۳ ساله موفق به کسب مدرک کارشناسی می شوند.)

با این حال اگرچه تحصیل در مقطع کارشناسی بدون محدودیت سنی امکان پذیر است اما لازم است تا سن متقاضیان برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا توجیه کننده باشد.

همچنین افراد ضمن داشتن مدرک دیپلم برای تحصیل در این مقطع، ملزم به داشتن مهارت در زبان (داشتن مدرک آیلتس با نمره قبولی ۶) می باشند.

شرایط سنی تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

متقاضیان پس از اخذ مدرک کارشناسی، تا یک بازه ۵ ساله فرصت دارند تا جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد اقدام نمایند، که شرایط سنی تحصیل در این مقطع بیشتر شامل دانشجویانی می شود که سن کمتر از ۳۲ سال دارند.

البته تحصیل در این مقطع نیز ضمن برخورداری از مدرک لیسانس و معدل بالای ۱۳ در دوره کارشناسی، نیازمند داشتن مدرک زبان با نمره آیلتس ۶ یا ۶.۵ می باشد.

متقاضیان می توانند این دوره ۱ الی ۲ ساله را به سه روش زیر بگذرانند:

  • انجام یک پروژه مرتبط با رشته به همراه استاد راهنما
  • گذراندن واحد های درسی با حضور در کلاس های مربوطه
  • گذراندن واحد های درسی همراه با انجام یک پروژه مرتبط

شرایط سنی تحصیل در کانادا در مقطع دکترا

فاصله تحصیلی و محدودیت سنی از جمله مواردی است که برای تحصیل در کانادا در مقطع دکترا هیچ محدودیتی ندارد و متقاضیان در هر سنی (حتی ۴۰ الی ۴۵ سال) و در هر فاصله زمانی پس از مقطع کارشناسی ارشد، می توانند برای دریافت مدرک دکترا اقدام نمایند.

در واقع متقاضیان جهت تحصیل در مقطع دکترا و دریافت ویزای تحصیلی کانادا، نیازمند انتخاب استاد راهنما می باشند تا بتوانند پروژه و یا پژوهش های خود را انجام دهند.

گذراندن این مقطع تحصیلی یک بازه ۳ الی ۵ ساله را شامل می شود که متقاضیان برای پذیرش در آن باید ضمن داشتن معدل بالای ۱۳ در دوره کارشناسی ارشد، از مدرک زبان با نمره آیلتس ۷ برخوردار باشند.

شرایط سنی اخذ بورسیه تحصیلی کانادا

شرایط سنی جهت دریافت بورسیه تحصیلی کانادا ، بسته به نوع و شرایط هر دانشگاه متفاوت می باشد. اما با این حال برای اخذ بورسیه لازم است تا همه افراد از یکسری شرایط خاص برخوردار باشند.

  1. عدم برخورداری از گپ تحصیلی (عدم فاصله زمانی از دریافت آخرین مدرک)
  2. برخورداری از مهارت در زبان انگلیسی (داشتن نمره ۷ به بالا در آزمون آیلتس یا نمره ۱۰۰ به بالا در آزمون تافل)
  3. برخورداری از تمکن مالی نیز شانس دریافت بورسیه را بالا می برد.

میزان تمکن مالی برای تحصیل در کانادا

داشتن تمکن مالی از جمله شرایطی است که برای دریافت ویزای کانادا الزامی می باشد، چرا که بدون داشتن آن، درخواست و مدارک متقاضیان مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

در واقع مدارک تمکن مالی اثبات می کند که متقاضی از توانایی مالی کافی و پرداخت هزینه های لازم جهت سفر و زندگی در مدت دریافت ویزا برخوردار است و می تواند تمام هزینه های خود و همراهانش را تامین نماید.

با این حال افراد با کمک این مدارک اثبات می کنند که:

از پول کافی جهت پرداخت هزینه سفر و اقامت خود و همراهان برخوردارند.

سرمایه کافی جهت بازگشت به کشور مقصد را دارند.

از گردش حساب مالی خوبی در مدت ۵ سال گذشته برخوردار بوده اند.

همچنین جهت بررسی این مدارک در سفارت، لازم است تا تمامی مدارک به زبان انگلیسی و بطور رسمی ترجمه و در نهاد های دولتی امضا شده باشد.