بهترین دانشگاه ها در آلمان دارای سطح علمی و کیفیت آموزشی بسیار بالایی هستند و در فهرست برترین دانشگاه‌های جهان قرار دارند. اگر قصد ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها در آلمان را دارید باید به شما بگوییم که آلمان یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین مقصدهای تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی است. آلمان دارای رتبه‌ی اول کشور غیر انگلیسی زبان برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی در مقاطع تحصیلی مختلف است. تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها در آلمان آرزوی دانشجویان بسیاری است. بنابراین رقابت بر سر ورود و ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها در آلمان تنگاتنگ است و برای اخذ پذیرش تحصیلی از برترین دانشگاه های آلمان باید دارای رزومه‌ی تحصیلی قوی باشید. دانشگاه‌های متعددی در شهرهای مختلف کشور آلمان وجود دارند که دانشجویان بین‌المللی از نقاط مختلف جهان را پذیرش می‌کنند. در واقع ۴۸ دانشگاه از دانشگاه‌های آلمان در فهرست برترین دانشگاه‌های جهان قرار می‌گیرند. این امر نشان دهنده‌ی این است که دانشگاه‌های آلمان در سطح جهانی دارای امتیازهای بالایی هستند.

مزایای تحصیل در برترین دانشگاه های آلمان

تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها در آلمان می‌تواند مزایای بسیاری برای دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان ایرانی داشته باشد. ادامه تحصیل در یک دانشگاه برتر آلمانی می‌تواند موفقیت‌های تحصیلی بسیاری را برای شما رقم بزند. از طرفی دیگر فارغ‌التحصیلی از یک دانشگاه خوب آلمانی آینده‌ی کاری شما را تا اندازه‌ی زیادی تضمین می‌کند. چرا که با داشتن یک مدرک تحصیلی معتبر می‌توانید به راحتی وارد بازار کار شده و از دانش و تجربه‌ای که در حین تحصیل کسب کرده‌اید، به صورت عملی استفاده کنید و درآمد خوبی نیز داشته باشید. علاوه بر این، اگر قصد دارید که پس از فارغ‌التحصیلی در آلمان یا دیگر کشورهای خارجی اقامت داشته باشید، باید بدانید که فارغ‌التحصیلی از یک دانشگاه معتبر و بین‌المللی می‌تواند باعث شود که به راحتی شغل مناسبی پیدا کنید و نسبت به اخذ ویزای کار و اقامت در کشور مورد نظرتان اقدام نمایید.

شرایط تحصیل در بهترین دانشگاه ها در آلمان

در صورتی که تصمیم شما برای ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه های آلمان جدی است، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا بررسی‌های لازم را برای انتخاب مقصد تحصیلی و دانشگاه خود انجام دهید تا بتوانید دانشگاهی را برگزینید که برای ادامه تحصیل شما مناسب باشد. در این مطلب به معرفی بهترین دانشگاه های در آلمان در سال‌های اخیر خواهیم پرداخت. سپس بهترین دانشگاه‌ها در آلمان برای دانشجویان خارجی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. برخی از بهترین دانشگاه‌ها در آلمان دارای شرایطی هستند که ممکن است تحصیل در آنها برای شما به عنوان یک دانشجوی خارجی مناسب نباشد. در حالی که دانشگاه‌های بسیاری در آلمان وجود دارند که شرایط و امکانات خوبی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کنند و تحصیل در آنها برای دانشجویان خارجی مقرون به صرفه‌تر و مناسب‌تر است:

۱- برنامه مطالعه

اگرچه به‌اندازه یک مرحله ضروری برای تحصیل در آلمان یک شرط نیست؛ اما یافتن دوره‌ای که دوست دارید، شما را در تمام شرایط آینده کمک می‌کند. اگر تصمیم خود را برای پیگیری صلاحیت خود در این کشور دیدنی اروپای غربی تعیین کرده‌اید، مهم این است که تا آنجا که ممکن است در مورد شرایط و ضوابط پذیرش دانشگاه در آلمان اطلاعات جمع‌آوری کنید.

۲- شرایط پذیرش دانشگاه

هنگامی‌که برنامه تحصیلی موردعلاقه خود را پیدا کردید، نگران معیارهای پذیرش هستید. قبل از هر چیز دیگری، برای به دست آوردن پذیرش در آن برنامه خاص، باید معیارهای تعیین‌شده توسط دانشگاه را داشته باشید.

برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان، مدارک شما باید توسط دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید، شناخته شود. این بدان معنی است که شما باید یک “مدرک ورود به آموزش عالی” شناخته‌شده داشته باشید، همچنین به‌عنوان (Hochschulzugangsberechtigung (HZB یا Abitur شناخته می‌شود. اگر گواهی ترک تحصیل در آلمان به رسمیت شناخته نشود، شما باید در یک دوره آمادگی یک‌ساله معروف به Studienkolleg شرکت کنید.

بعضی از دانشگاه‌ها همچنین به یک آزمون کنکور، معروف به TestAS، نیاز دارند که یک تست است که به‌طور خاص برای دانشجویان بین‌المللی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا طراحی‌شده است.

شرایط زبان نیز ازجمله معیارهای پذیرش دانشگاه است. اگر برنامه مدرک شما کاملاً به زبان آلمانی باشد، شما ملزم به ارائه مدرک مهارت زبان آلمانی مانند Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) یا TestDaF خواهید بود. متناوباً، اگر دوره شما به زبان انگلیسی تدریس شود و انگلیسی‌زبان بومی نباشید، ملزم به ارائه نمرات آیلتس یا تافل خواهید بود.

۳- اسناد درخواست دانشگاه

اگرچه هر دانشگاه شرایط پذیرش خاص خود را دارد؛ اما برای ارائه درخواست، برخی از مدارک معمولاً انتظار می‌رود.

اسنادی که معمولاً به آن‌ها نیاز دارید:

  • یک فرم درخواست به‌طور مناسب تکمیل‌شده است.
  • کپی مصدق دیپلم دبیرستان.
  • گواهینامه‌های علمی شناخته‌شده مرتبط.
  • نمای کلی ترجمه‌شده از ماژول‌ها و نمرات شما.
  • کپی پاسپورت و عکس پاسپورت.
  • اثبات مهارت زبان.

۴- ابزارهای مالی

اگر شهروند کشورهایی هستید که برای تحصیل در آلمان به ویزای دانشجویی احتیاج دارند، در هنگام درخواست ویزا ملزم به ارائه مدارک مالی خواهید بود. از سال ۲۰۲۰، یک دانشجوی بین‌المللی برای تأمین هزینه‌های خود در طول مدت حضور در آلمان، به ۸۵۳ یورو در ماه یا ۱۰،۲۳۶ یورو در سال نیاز دارد. بهترین راه برای ارائه اثبات منابع مالی در سفارت آلمان از طریق حساب مسدود شده است.

۵- بیمه درمانی

اگر می‌خواهید در آلمان تحصیل کنید، بیمه درمانی مهم است. دانشجویان بین‌المللی باید در سیستم مراقبت‌های بهداشتی بیمه شوند درحالی‌که در آلمان هستند. اگر ساکن یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا / EEA باشید؛ احتمالاً می‌توانید از بیمه درمانی خود در خانه خود استفاده کنید. بااین‌حال، شما باید کارت بیمه سلامت اروپا (EHIC) را دریافت کنید.

از طرف دیگر، اگر شما مقیم کشورهای عضو اتحادیه اروپا / EEA نباشید، پس باید مدارک مربوط به بیمه درمانی را برای درخواست ویزای دانشجویی خود و همچنین ثبت‌نام در دانشگاه ارائه دهید. انتظار می‌رود ماهیانه مبلغی را به ارائه‌دهندگان بیمه درمانی دولتی یا خصوصی (اگر بیش از 29 سال دارید) پرداخت کنید.

۶- ویزای دانشجویی

اگر از کشوری آمده‌اید که برای ورود به آلمان به ویزای دانشجویی نیاز دارد، پس باید به‌درستی برای یک مورد در سفارت / کنسولگری آلمان در کشور خود درخواست دهید. شما باید مدارک لازم را جمع‌آوری کنید، در یک مصاحبه در سفارت شرکت کنید و منتظر پاسخ باشید. زمان پردازش ویزای دانشجویی در شرایط عادی معمولاً دو هفته است.

۷- اسکان

گزینه‌های اقامتی زیادی برای انتخاب به‌عنوان دانشجوی بین‌المللی در آلمان وجود دارد. شما می‌توانید بین سالن‌های اقامت آلمان، آپارتمان‌های خصوصی و همچنین آپارتمان‌های مشترک یکی را انتخاب کنید. بااین‌حال، مهم است که به خاطر داشته باشید اجاره در آلمان ارزان نیست و به‌احتمال‌زیاد بزرگ‌ترین چالش مالی شما در مدت حضور شما در آلمان خواهد بود. بااین‌حال، پس از یافتن محل زندگی، حتماً آدرس خود را در اداره ثبت در آلمان ثبت کنید.

۸- ثبت‌نام در دانشگاه

ثبت‌نام در دانشگاه پس از پذیرش در یک موسسه آموزش عالی آلمان انجام می‌شود. این بدان معنی است که پس از پذیرش، باید تعدادی از مدارک را در دفتر امور دانشجویی ارسال کنید و دوره‌های خود را ثبت کنید تا بتوانید در سخنرانی‌ها، تمرینات و امتحانات شرکت کنید.

معرفی برترین دانشگاه های آلمان

دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ ( LMU Munich )

دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دومین دانشگاه پرجمعیت در کشور آلمان به شمار می‌آید. این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه ها در آلمان است و هر ساله دانشجویان بسیاری برای اخذ پذیرش تحصیلی از این دانشگاه اقدام می‌کنند. این دانشگاه دانشجویان خارجی را نیز پذیرش می‌کند. باید بدانید که حدود ۱۳ درصد از دانشجویان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند.
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در سال ۱۴۷۲ تاسیس شده است و یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور آلمان محسوب می‌شود. این دانشگاه افتخارات زیادی را در طول تاریخ از آن خود کرده است. برای مثال ۴۲ جایزه‌ی نوبل به محصلان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه اعطاء شده است. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ این افتخار را دارد که دانشمندان بسیاری را پرورش داده است. به عنوان مثال دانشمندان برجسته‌ای مانند اوتو هان، ماکس پلانک و ورنز هیزینبرگ در این دانشگاه تعلیم و تربیت یافته‌اند. تا اواخر قرن هجدهم این دانشگاه اهداف و آموزش‌های اصلی خود را روی علوم طبیعی متمرکز کرده بود و از میانه‌های قرن ۱۹ این دانشگاه اختراعات، نوآوری‌ها و پژوهش‌های بسیار مفیدی را به جهان عرضه کرده است.

دانشگاه فنی مونیخ ( Technical University of Munich )

دانشگاه فنی مونیخ در قرن نوزدهم تاسیس شده است. این دانشگاه تنها دانشگاه دولتی کشور آلمان به شمار می‌آید که به رشته‌های علوم و فناوری اختصاص داده شده است. در ابتدا این دانشگاه اهداف و آموزش‌های اصلی خود را بر پایه‌ی علوم مهندسی متمرکز کرده بود اما با گذشت زمان برنامه‌های تحصیلی دیگری مانند علوم طبیعی، علوم اجتماعی، کشاورزی، صنایع غذایی و پزشکی نیز ارائه داده شدند. امروزه شاخه‌های تخصصی مهندسی و فناوری اطلاعات در دپارتمان‌های این دانشگاه تدریس می‌شوند.
باید به این نکته نیز اشاره کرد که دانشگاه فنی مونیخ یکی از دانشگاه‌های کارآفرین نمونه به شمار می‌آیند و اکنون ۱۵ دپارتمان در ۳ پردیس خود در مونیخ دارد. از سال ۱۹۲۷ تا کنون ۱۷ جایزه‌ی نوبل به اعضای این دانشگاه در شاخه‌های فیزیک، شیمی و پزشکی تعلق یافته است. در سال ۲۰۰۱ این دانشگاه شعبه‌ی دیگری با عنوان TUM Asia در آسیا و کشور سنگاپور تاسیس کرد. این دانشگاه امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان خارجی آسیایی را فراهم می‌کند.

دانشگاه هایدلبرگ ( Heidelberg University )

دانشگاه هایدلبرگ یکی از بهترین دانشگاه ها در آلمان است که در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده است. باید بدانید که این دانشگاه قدیمی‌ترین دانشگاه کشور آلمان به شمار می‌آید. دانشگاه هایدلبرگ ۱۶۰ برنامه‌ی تحصیلی را در مقاطع کارشناسی و مقاطع تحصیلات تکمیلی ارائه می‌کند. این دانشگاه اولین دانشگاهی است که برخی از زیر شاخه‌های رشته‌های تخصصی مانند ژنتیک، روانپزشکی، جامعه شناسی مدرن و فیزیک محیط زیست را برای اولین بار ارائه داده است.
دانشگاه هایدلبرگ دانشجویان بین‌المللی را نیز پذیرش می‌کند و حدود ۲۰ درصد کل دانشجویان در حال تحصیل در این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی و خارجی تشکیل می‌دهند. دانشجویان بین‌المللی دانشگاه هایدلبرگ از بیش از ۱۳۰ کشور در نقاط مختلف جهان برای ادامه تحصیل به این دانشگاه مراجعه می‌کنند. باید بدانید که بیش از یک سوم دانشجویان بین‌المللی دانشگاه هایدلبرگ را دانشجویان مقطع تحصیلی دکترا تشکیل می‌دهند.
دانشگاه هایدلبرگ به ارائه‌ی رشته‌های متنوع و خلاقانه شهرت بسیار زیادی دارد. دانشجویان می‌توانند با توجه به علایق و تخصص خود در زمینه‌های مختلف به ادامه تحصیل و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهش خلاقانه بپردازند. بهتر است بدانید که حدود ۲۷ نفر از برندگان جایزه‌ی نوبل با دانشگاه هایدلبرگ همکاری داشته‌اند و ۹ نفر از برندگان جایزه‌ی نوبل نیز در زمان اخذ جایزه در حال تحصیل یا همکاری با این دانشگاه بوده‌اند. علاوه بر اینها، باید بدانید که بسیاری از سیاستمداران، فیلسوفان، و دانشمندان از فارغ‌‌التحصیلان یا همکاران این دانشگاه بوده‌اند. به عنوان مثال می‌توان به شخصیت‌هایی مانند مکس وبر بنیانگذار جامعه شناسی مدرن و هانا آرنت فیلسوف مشهور اشاره کرد.
دانشگاه هایدلبرگ با عنوان خانه‌ی رمانتیسیسم آلمانی شناخته می‌شود و شهر قدیمی و قلعه‌ی آن یکی از پر بازدیدترین مکان‌های توریستی در کشور آلمان به شمار می‌آیند.

دانشگاه هومبولت برلین ( Humboldt University of Berlin )

دانشگاه هومبولت برلین به عتوان یکی از بهترین دانشگاه ها در آلمان شناخته می‌شود. این دانشگاه بنیانگذار مدل دانشگاهی و شیوه‌های آموزشی منحصر به فرد خود است که توسط دانشگاه‌های اروپایی و غربی دیگر نیز پذیرفته شده‌اند و دنبال می‌شوند. هدف اصلی این دانشگاه آموزش و همچنین پروژه‌های انجام تحقیقاتی و پژوهشی است. محققان و اساتید مشغول به کار در این دانشگاه از افراد نخبه و ممتاز هستند، باید بدانید که برخی از چهره‌های بسیار مشهور در این دانشگاه تحصیل کرده یا در آن کار کرده‌اند. از جمله افراد موفق و معروفی که سابقه‌ی تحصیل یا همکاری در دانشگاه هومبولت برلین را دارند می‌توان به کار مارکت، فردریش آن گل، والتر بنیامین، آلبرت انیشتین و ماکس پلانک اشاره کرد. به طور کلی ۵۵ جایزه نوبل به اعضای دانشگاه هومبولت برلین اعطاء شده است. بیشتر این جایزه‌ها در رابطه با رشته‌های فیزیک، شیمی، و پزشکی بوده‌اند.
با اینکه دانشگاه هومبولت برلین دارای شهرت فراوانی در همه‌ی زمینه‌ها و شاخه‌های تحصیلی است، این دانشگاه در زمینه‌ی علوم انسانی و هنر نیز بسیار شناخته شده و نام آور است. کتابخانه‌ی این دانشگاه که در سال ۱۸۷۴ افتتاح شده است، یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌ها در کل کشور آلمان به شمار می‌آید. کتابخانه‌ی دانشگاه هومبولت برلین دارای ۶.۵ میلیون جلد کتاب و هزاران مجله و ژورنال است. این دانشگاه از دانشجویان بین‌المللی نیز پذیرش به عمل می‌آورد. این دانشگاه حدود ۳۳,۰۰۰ دانشجو دارد که از این تعداد تقریباً ۱۶ درصد را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند.

دانشگاه چاریته برلین ( Charite – Universitatsmedizin Berlin )

دانشگاه چاریته برلین یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های پزشکی و بیمارستانی در کل اروپا است. تاریخ تاسیس این دانشگاه به سال ۱۷۱۰ برمی‌گردد. این دانشگاه بیمارستانی در ابتدا برای درمان و یافتن راه حل‌های درمانی در مقابله با طاعون در پروس شرقی احداث شد. سپس در سال ۲۰۰۳ این دانشگاه بیمارستانی دوباره تاسیس گردید و با دیگر موسسات پزشکی ترکیب شد. از آن موقع به بعد این دانشگاه با نام کنونی خود یعنی دانشگاه چاریته برلین شناخته می‌شود.
بسیاری از دانشمندان و فیزیکدانان مشهور در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند یا مشغول به کار بوده‌اند. از چهره‌های مشهوری که سابقه‌ی همکاری یا تحصیل در این دانشگاه را داشتند می‌توان به کارل ورنیک متخصص اعصاب معروف، کارل لئونارد روانپزشک مشهور و رائل هیرش اولین استاد پزشکی زن در پروس اشاره کرد. بیش از نیمی از برندگان جایزه نوبل آلمانی در رشته‌های پزشکی و روانشناسی در این دانشگاه تحصیل کرده یا مشغول به کار بودند.

این دانشگاه‌ها جزء برترین دانشگاه‌های کشور آلمان محسوب می‌شوند و افتخارات بسیاری را در زمینه‌های علمی و پژوهشی کسب کرده‌اند. دانشگاه‌های برتر کشور آلمان امکانات و خدمات بسیاری را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند تا بتوانند استعدادها و توانایی‌های دانشجویان خود را شکوفا کنند. این دانشگاه‌ها روش‌های آموزشی خلاقانه‌ای دارند و موجب می‌شوند که دانشجویان با نوآوری و خلاقیت بتوانند اکتشافات و اختراعات خود را به جهان علم و دانش عرضه کنند. دانشگاه‌های آلمان افتخار پرورش و تعلیم و تربیت دانشمندان و عالمان بسیاری را دارند.

اخذ پذیرش در دانشگاه‌های برتر آلمان

آلمان محبوب‌ترین مقصد غیر انگلیسی‌زبان برای دانشجویان بین‌المللی در سراسر جهان است. برای دانشگاه‌های برتر خود که ارائه آموزش با کیفیت و ارزان به دانشجویان از داخل یا خارج از اتحادیه اروپا (اتحادیه اروپا) و منطقه اقتصادی اروپا (EEA) مشهور است، جای تعجب نیست که آلمان چنین بهشتی برای آموزش است.

اگر تصمیم به تحصیل در خارج از آلمان گرفته‌اید، در اینجا مراحلی را که باید برای پذیرش در یک دانشگاه بین‌المللی در “سرزمین ایده‌ها” بردارید آورده شده است.

با تماس با دفتر بین‌المللی دانشگاه بررسی کنید که آیا شرایط پذیرش دانشگاه انتخابی خود را دارید یا خیر. برای اخذ پذیرش به مدارک ورودی آموزش عالی (Hochschulzugangsberechtigung – HZB) یا معادل آن نیاز دارید.

شرایط لازم برای برخی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا را بررسی کنید.

دانشجویان خارجی با شرایط لازم در خارج از منطقه اتحادیه اروپا ممکن است مجبور به شرکت در یک آزمون ورودی دانشگاه (Feststellungsprufung) باشند.

حتی اگر شرایط پذیرش را داشته باشید، اغلب قادر به ثبت‌نام مستقیم نخواهید بود. مشهورترین دوره‌های تحصیلی در آلمان معمولاً محدودیت‌های خاصی به نام Numerus Clausus (NC) دارند. بر اساس این محدودیت‌ها باید مراحل انتخاب را طی کنید. برای جلوگیری از پذیرفته نشدن به دلیل محدودیت دوره، بهتر است به‌طور هم‌زمان به تعداد بیشتری از دانشگاه‌های آلمان مراجعه کنید.

پذیرش در دانشگاه‌های آلمان بر اساس معدل دبیرستان (GPA) انجام می‌شود. هرچه نمره شما بالاتر باشد، شانس قبولی در دانشگاه رؤیایی شما بیشتر خواهد بود.

در آلمان، برخی از رشته‌های تحصیلی بسیار موردتقاضا هستند، به همین دلیل ممکن است محدودیت‌های خاصی اعمال شود. این موارد در نحوه درخواست شما برای گرفتن مدرک دانشگاهی در آلمان تأثیر می‌گذارد. دوره‌هایی که از این نوع مراحل پذیرش پیروی می‌کنند یا دارای محدودیت‌های ملی یا محلی برای پذیرش هستند. افراد کنونی با محدودیت‌های ملی NC:

  • معماری
  • دارو
  • دندانپزشکی
  • دامپزشکی

دانشجویانی که دارای صلاحیت ورود به دانشگاه در آلمان یا یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا / EEA هستند، از طریق Trust برای پذیرش در آموزش عالی درخواست می‌کنند (Deutsche Hochschulreife – Hochschulkompass).

دانشجویان بدون داشتن مدرک تحصیلی آموزش عالی آلمان یا از یک کشور غیر اتحادیه اروپا / EEA از طریق Uni-Assist یا مستقیم در دانشگاه اقدام می‌کنند.

اگر می‌خواهید برای مدرک با محدودیت محلی یا بدون محدودیت اقدام کنید، بهتر است از طریق Uni-assist اقدام کنید یا با دانشگاه محلی تماس بگیرید.

آلمان دوره‌های کارشناسی بسیار محدودی را ارائه می‌دهد که کاملاً به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند. بااین‌حال، برخی از دوره‌ها وجود دارد که به دو زبان آلمانی و انگلیسی تدریس می‌شوند – یک روش عالی برای پیشرفت مهارت‌های آلمانی خود در طول دوره کارشناسی. دانشجویان تحصیلات تکمیلی انواع مختلفی از مدارک انگلیسی را در آلمان پیدا می‌کنند.

دو آزمون اصلی زبان آلمانی توسط همه دانشگاه‌های آلمان پذیرفته می‌شود:

  • DSH (آزمون زبان آلمانی برای ورود به دانشگاه) – فقط در آلمان موجود است
  • TestDaF – در ۹۰ کشور جهان در دسترس است

اگر دوره‌ای که قصد شرکت در آن را دارید به زبان انگلیسی تدریس شود، باید مدرک زبان انگلیسی را از آیلتس، تافل یا پیرسون نیز ارائه دهید.

مدارک موردنیاز دانشگاه های برتر آلمان

هر دانشگاه معیارهای پذیرش خود را تعیین می‌کند، اما به‌طورکلی، بیشتر موارد زیر شامل می‌شود:

  • کپی دیپلم دبیرستان یا مدرکی که قبلاً کامل شده باشد
  • ترجمه ماژول‌ها و نمرات دوره
  • عکس (های) گذرنامه
  • کپی گذرنامه خود را
  • اثبات مهارت زبان – آلمانی و / یا انگلیسی
  • نامه تشویق
  • هزینه درخواست
  • یک مقام رسمی باید کلیه اسنادی را که ارائه می‌دهید تأیید کند.

دانشجویانی که قصد ثبت‌نام در دانشگاه‌های آلمان را دارند می‌توانند تحصیلات خود را در زمستان یا تابستان آغاز کنند:

  • مهلت درخواست برای هفتم آخرین‌مهلت ثبت‌نام در زمستان ۱۵ ژوئیه است.
  • آخرین‌مهلت ثبت‌نام در تابستان ۱۵ ژانویه است.

این مهلت‌های درخواست می‌تواند از یک موسسه آموزش عالی یا برنامه تحصیلی به دیگری متفاوت باشد. همیشه تاریخ‌ها را بررسی کنید و مراحل درخواست خود را از اوایل آغاز کنید. در صورت نیاز به ارائه مجدد برخی از اسناد یا اتفاق غیرمنتظره، به شما مزیت می‌دهد

 هزینه تحصیل در دانشگاه‌های برتر آلمان

در سال ۲۰۱۴، ۱۶ ایالت آلمان شهریه دانشجویان مقطع کارشناسی در تمام دانشگاه‌های دولتی آلمان را لغو کردند. این بدان معناست که هم‌اکنون دانشجویان کارشناسی ارشد داخلی و بین‌المللی در دانشگاه‌های دولتی آلمان می‌توانند به‌صورت رایگان تحصیل کنند، فقط با پرداخت هزینه ناچیزی برای تأمین هزینه‌های مدیریت و سایر هزینه‌های هر ترم.

این خوش‌شانسی زیاد دوام نیاورد. در پاییز ۲۰۱۷، ایالت جنوب غربی بادن-وورتمبرگ هزینه‌های تحصیل را برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا مجدداً برقرار کرد و ممکن است سایر کشورها نیز در سال‌های آینده این کار را دنبال کنند. دانشجویان غیر اتحادیه اروپا در بادن-وورتمبرگ اکنون باید شهریه ۱۵۰۰ یورو (حدود ۱۶۹۷ دلار آمریکا) را در هر ترم بپردازند. یا ۳۰۰۰ یورو (حدود ۳،۳۹۵ دلار آمریکا) در سال.

در حال حاضر، هزینه‌های کم مطمئناً کمک می‌کند تا تحصیل در آلمان یک گزینه جذاب برای دانشجویان احتمالی باشد و این کشور به‌طور مداوم به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای دانشجویان بین‌المللی در جهان قرارگرفته است.

هزینه زندگی در آلمان

درحالی‌که بسیاری از دانشجویان می‌توانند در آلمان به‌صورت رایگان تحصیل کنند، هزینه‌های زندگی اجتناب‌ناپذیر است. هزینه‌های زندگی در آلمان در برخی مناطق گران‌تر از مناطق دیگر است – به‌عنوان‌مثال مونیخ گران‌ترین شهر آلمان برای زندگی در نظر گرفته می‌شود. متوسط ​​هزینه‌های زندگی ماهانه یک دانشجو در آلمان حدود ۸۵۰ یورو (۹۶۲ دلار آمریکا) است.

اجاره بزرگ‌ترین هزینه ماهانه شما خواهد بود، اگر شما در یک آپارتمان مشترک (متوسط ​​اجاره ۲۸۰ یورو / ۳۴۰ دلار در ماه در ماه) یا سالن اقامت دانشجویی (۲۳۴ یورو / ۲۹۰ یورو در ماه) زندگی می‌کنید، این ارزان‌تر است.

بر اساس داده‌های DAAD، سایر هزینه‌های متوسط ​​ماهانه به شرح زیر است:

  • ۱۶۸ یورو (۲۰۵ پوند آمریکا) برای غذا
  • ۴۲ یورو (۵۲ دلار آمریکا) برای لباس
  • ۹۴ یورو (۱۱۵ دلار آمریکا) برای حمل‌ونقل
  • ۳۱ یورو (۳۸ دلار آمریکا) برای مجوز تلفن، اینترنت و تلویزیون
  • ۲۰ یورو (۲۵ دلار آمریکا) برای مواد کار / مطالعه
  • ۶۱ یورو (۷۵ دلار آمریکا) برای فعالیت‌های اوقات فراغت

ویزای دانشجویی آلمان

اگر شهروند اتحادیه اروپا یا شهروند ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ یا سوئیس باشید برای تحصیل در آلمان نیازی به ویزا نخواهید داشت. در غیر این صورت، انتظار دارید که برای ویزای دانشجویی آلمان ۷۵ یورو (۸۵ دلار آمریکا) بپردازید، اما برای ویزای شینگن نیز هزینه‌ای وجود دارد. برای تحقق شرایط ویزا، باید اثبات کنید که سالانه حدود ۱۰،۲۳۶ یورو (۱۱۵۸۲ دلار ۸۲ آمریکا) دارید یا به آن‌ها دسترسی دارید.

همچنین به‌عنوان شرط ثبت‌نام در دانشگاه‌های آلمان به بیمه درمانی نیز نیاز خواهید داشت. اگر مقیم کشوری در داخل اتحادیه اروپا یا EEA هستید، باید یک توافق‌نامه امنیت اجتماعی بین کشور شما و آلمان منعقد شود. این بدان معناست که اگر بیمه درمانی عمومی دارید، باید در آلمان نیز تحت پوشش بیمه باشید. اگر بیمه درمانی شما در آلمان معتبر نیست، انتظار دارید ماهانه حدود ۸۰ یورو (۹۷ دلار آمریکا) برای پرداخت این هزینه بپردازید.

هزینه‌های مقطع کارشناسی در آلمان

اگرچه می‌توانید در دانشگاه‌های دولتی آلمان در مقطع کارشناسی به‌صورت رایگان تحصیل کنید، برای ثبت‌نام، تأیید و مدیریت هزینه در هر ترم هزینه دارد. این مبلغ معمولاً بیش از ۲۵۰ یورو (۲۹۰ دلار آمریکا) در هر ترم نیست؛ اما بسته به دانشگاه متفاوت است.

بیشتر دانشگاه‌های آلمان دولتی هستند. مؤسسات خصوصی معمولاً برای بودجه خود به هزینه‌های تحصیل وابسته هستند (اگرچه برخی از آن‌ها از بنیادها نیز پشتیبانی می‌کنند) و هزینه‌های خود را تعیین می‌کنند كه می‌تواند چیزی بیش از ۲۰۰۰۰ یورو در سال باشد (۲۴۴۰۰ دلار آمریکا).

برنامه کمک مالی دانشجویی فدرال (BAföG: Bundesausbildungsförderungsgesetz) توسط اتباع آلمان و دانشجویان اتحادیه اروپا و همچنین برخی از خارجیان تحت شرایط انتخابی قابل‌استفاده است.

به‌طورکلی، این کمک برای افراد زیر ۳۰ سال است (اگر شما برای کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنید زیر ۳۵ سال)، اما بسته به شرایط می‌توان موارد استثنایی را ایجاد کرد. BAföG معمولاً به دو قسمت تقسیم می‌شود که ۵۰٪ آن به‌صورت کمک‌هزینه دولتی و نیمه دیگر یک وام بدون بهره است که با پایان مدت حداکثر کمک باید به‌صورت اقساط پرداخت شود.

هزینه‌های کارشناسی ارشد در آلمان

مدرک کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های آلمان معمولاً رایگان است، اگر به‌عنوان “متوالی” طبقه‌بندی شود – یعنی به‌طور مستقیم از مدرک لیسانس مرتبط در آلمان پیروی کنید. باز هم برای ثبت‌نام، تأیید و مدیریت، هزینه هر ترم هزینه کمی دارد.

هزینه‌های تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد “غیر متوالی”، برای کسانی که لیسانس خود را در سایر نقاط جهان کسب کرده‌اند، بین دانشگاه‌ها متفاوت است و ممکن است حدود ۲۰،۰۰۰ یورو (۲۴۴۰۰ دلار آمریکا) سالانه در مؤسسات دولتی و تا ۳۰،۰۰۰ یورو ( ۳۶،۶۰۰ دلار آمریکا) در دانشگاه‌های خصوصی آلمان.

در سطح دکترا، حداقل در شش ترم اول تحصیل در همه دانشگاه‌های آلمان رایگان است. همان‌طور که در تمام مقاطع تحصیلی، دانشجویان دکترا نیز ملزم به پرداخت کمک‌هزینه ترم بیش از ۲۵۰ یورو یا بیشتر برای هزینه‌های مدیریت و سایر هزینه‌ها هستند. در اینجا می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد تحصیل دکترا در آلمان کسب کنید.

بورس تحصیلی برای تحصیل در آلمان

خدمات تبادل آکادمیک آلمان که در غیر این صورت DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) نامیده می‌شود، از دانشجویان آلمانی و بین‌المللی پشتیبانی می‌کند تا بودجه‌ای را برای زندگی و تحصیل در آلمان به‌صورت رایگان یا با هزینه مقرون‌به‌صرفه کسب کنند.

بورس تحصیلی DAAD برای تحصیل در آلمان به دانشجویان آلمانی و بین‌المللی از هر سطح و همچنین دانشگاهیان و محققان ارائه می‌شود. برای یافتن بورس‌های تحصیلی مرتبط برای تحصیل در آلمان، می‌توانید بر اساس کلمات کلیدی، سطح تحصیلات، کشور مبدأ و موضوع جستجو کنید.

منبع مفید دیگر وزارت آموزش و تحقیقات فدرال یا BMBF (Bundesministerium für Bildung und Forschung) است که میزبان سایتی است که به ارائه اطلاعات بورسیه‌های تحصیلی در آلمان اختصاص دارد.

ارقام مندرج در این مقاله میانگین هستند. مبلغی که پرداخت می‌کنید بسته به مدت‌زمان برنامه شما، سطح تحصیلات، ایالت آلمان (Länder) که در آن زندگی می‌کنید و اینکه آیا دانشگاه شما خصوصی است یا دولتی نوسان خواهد داشت.

رتبه‌بندی بین‌المللی Qs دانشگاه‌های آلمان

نام دانشگاه نام رسمی دانشگاه QS ۲۰۲۲
دانشگاه فنی مونیخ Technical University of Munich ۵۰
دانشگاه هایدلبرگ Heidelberg University ۶۳
دانشگاه مونیخ University of Munich ۶۴
دانشگاه آزاد برلین Free University of Berlin ۱۲۷
دانشگاه هومبولت برلین Humboldt-Universität zu Berlin ۱۲۸
دانشگاه آخن RWTH Aachen University ۱۶۵
دانشگاه فرایبورگ University of Freiburg ۱۷۲
دانشگاه ابرهارد کارلز، توبینگن Eberhard Karls University, Tübingen ۱۷۷
دانشگاه گوتینگن University of Göttingen ۲۰۴
دانشگاه هامبورگ University of Hamburg ۲۱۴
دانشگاه بن University of Bonn ۲۲۶
دانشگاه گوته فرانکفورت آم ماین Johann Wolfgang Goethe University Frankfurt am Main ۳۴۰
دانشگاه ارلانگن نورنبرگ University of Erlangen Nuremberg ۳۲۲
دانشگاه اولم University of Ulm ۳۶۵
دانشگاه وورتسبورگ University of Würzburg ۳۷۸
دانشگاه مونستر University of Münster ۴۱۱
دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینتس Johannes Gutenberg University of Mainz ۴۲۷
دانشگاه لایپزیگ University of Leipzig ۴۴۷
دانشگاه کیل University of Kiel ۴۹۴