از مهاجرت کاری و اخذ اقامت از طریق کار چه می دانید؟ در این مطلب تمام روش های مهاجرت شغلی را بررسی کرده ایم. در صورتی که به مهاجرت از طریق کار و اخذ اقامت از طریق ویزای کاری فکر می کنید،
تا انتهای این مطلب با ویزانیو همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در خصوص مراحل و مهاجرت کاری، انواع روش های مهاجرت و اقامت از طریق کار ، مزایا و معایب هر روش آشنا شوید.
مهاجرت کاری چگونه است؟
یکی از روش های متداول مهاجرت به کشورهای اروپایی و کانادا، مهاجرت کاری است. مهاجرت کاری به سه روش اصلی اسکیل ورکر، جاب سیکر و جاب آفر انجام می شود. شرح کلی هریک از این روش ها در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد.
1- مهاجرت شغلی از طریق جاب سیکر
دومین روش مهاجرتی که از طریق آن فرد ممکن است بتواند ویزای کاری بگیرد، روش جاب سیکر است. در این روش فرد با دریافت ویزایی ششماهه فرصت دارد در کشور موردنظر به دنبال کار و موقعیت شغلی بگردد.
در اخذ اقامت از طریق جاب سیکر، تمامی هزینه های سفر و اقامت با متقاضی است. در این مدت 6 ماه وی می بایست به دنبال موقعیت شغلی متناسب با شرایط و مهارت های خود بگردد. در صورت یافتن کار فرمای خارجی با وی قرارداد بسته و نوع ویزا را به ویزای کاری تغییر دهد.
اگر در مدت این شش ماه فرد موفق به یافتن موقعیت شغلی نشود، می بایست به کشور مقصد بازگردد؛ این ویزا قابل تمدید نیست. معروف ترین ویزای جاب سیکر مربوط به کشور آلمان است.
این روش معمولاً به افراد پیشنهاد نمیشود زیرا علاوه بر هزینه زیادی که دارد، قابل تمدید نبوده و متقاضی در بیشتر مواقع موفق به پیدا کردن کارفرما و دریافت پیشنهاد شغلی نمیشود. از همه موارد مهم تر اینکه تمامی هزینه های فرد در زمان اقامت در کشور مقصد بر عهده خودش است.
داشتن تمکن مالی مطلوب برای پرداخت هزینههای بالایی که این روش دارد، از الزامات دریافت اقامت از طریق ویزای کاری جاب سیکر است.
شرایط درخواست جاب سیکر
تمامی افرادی که موفق به اتمام حداقل دوره کارشناسی شدهاند، میتوانند نسبت به درخواست جاب سیکر اقدام نمایند. فرد دارنده ویزای جستجوی کار، به مدت شش ماه اجازه دارد در کشور مقصد در حوزه تخصصی خود به دنبال جایگاه شغلی مناسب بگردد.
- از شرایط موردنیاز برای اخذ ویزای جستجوی کار، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد که با یک مدرک آلمانی معادل است.
- داشتن حداقل سه الی پنج سال تجربه کاری مرتبط با رشته تحصیلی
- داشتن تمکن مالی برای پشتیبانی از خود در مدتزمان اقامت
- سن زیر چهل سال
# | مهارت | امتیاز |
---|---|---|
1 | زبان | ۲۸ |
2 | تحصیلات | ۲۵ |
3 | سابقه کار | ۱۵ |
4 | سن | ۱۲ |
5 | پیشنهاد شغلی در کانادا | ۱۰ |
6 | انطباقپذیری | ۱۰ |
7 | مجموع | ۱۰۰ |
مزایای جاب سیکر
مدتزمان نسبتاً کوتاه انجام پروسه این ویزا را میتوان یکی از مزایای جاب سیکر دانست. از طریق این نوع ویزا، شما شش ماه فرصت برای زندگی و کار در کشور مقصد در اختیار دارید. با این ویزا میتوانید در بهترین کشورهای جهان به دنبال کار بگردید.
در صورت پیدا کردن کار و عقد قرارداد با کارفرمای خارجی، میتوانید ویزای جاب سیکر خود را به ویزای کار تبدیل کرده و اقامت دائم دریافت نمایید. هزینه اخذ این نوع ویزا، چندان زیاد نیست و برای اخذ آن احتیاج به ارائه مدرک زبان نمیباشد.
معایب روش جاب سیکر
این روش در کنار مزایایی که دارد، دارای محدودیتها و معایبی نیز هست که میتوان موارد زیر اشاره کرد:
- تضمینی برای دریافت این ویزا از سفارت کشور مقصد وجود ندارد.
- پیوستن اعضای خانواده به فرد دارنده ویزا، پس از یافتن کار و اشتغال امکانپذیر است.
- امکان تمدید ویزای جستجوی کار وجود ندارد.
- امکان تحصیل در مدت اعتبار ویزا وجود ندارد.
2- مهاجرت کاری از طریق اسکیل ورکر
این روش مهاجرت کاری به نوعی دارای سیستم امتیاز بندی بر اساس یک سری معیارهای متقاضیان انجام می شود. روش اسکیل ورکر زیر مجموعه سیستم مهاجرتی اکسپرس انتری بوده و عموماً برای یافتن کار در کانادا برگزار می شود.
در این روش که زیر نظر کارفرمایان ماهر و دولت کانادا در حال برگزاری است، موقعیت های شغلی موردنیاز در استان های مختلف کانادا و همچنین ظرفیت پذیرش آن ها اعلام میگردد و از میان متقاضیان مهاجرت به این کشور بر اساس مهارت و تخصصی هایی که دارند، متقاضیان با امتیازات بیشتر پذیرش شده و برای آن ها دعوت نامه کاری ارسال می شود.
در واقع اساس کار اسکیل ورکر امتیازبندی متقاضی بر پایه سن، مدرک زبان، میزان تحصیلات و سابقه کاری است. درصورتیکه فر موفق به اخذ حداقل امتیاز موردنظر در برنامه بشود، وارد مرحله بعدی میشود.
سابقه کاری مناسب و مرتبط با مشاغل، سن مناسب، میزان تحصیلات مرتبط، سطح زبان (داشتن مدرک زبان الزامی است) و مواردی چون تمکن مالی، سابقه حضور و یا کار قبلی در کانادا و…. از فاکتورهای مؤثر در این سیستم امتیازبندی هستند. البته باید در نظر داشته باشید که همواره افرادی که بالاتر از ما باشند وجود دارد؛ بنابراین ریسک این روش کمی بالاست.
داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای خارجی معتبر می تواند شانس پذیرش از طریق را تا حد قابل توجهی بالا ببرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله افزایش امتیاز اسکیل ورکر با دریافت جاب آفر را مطالعه نمایید.
مهاجرت و اخذ اقامت از طریق ویزای کاری از طریق اسکیل ورکر در سال 2019 دیگر امکان پذیر نیست. با توجه به تعداد بسیار بالای درخواست ها پروسه اعلام نتایج در حدود یک الی دو سال به طول خواهد انجامید و معمولاً هم فرد به نتیجه ای نمی رسد.
شرایط درخواست اسکیل ورکر
متقاضیانی که درخواست مهاجرت از طریق اسکیل ورکر را دارند، میبایست شرایط مطلوب برای اخذ امتیاز حداقل 67 را در مورد مهارتهای زبان انگلیسی و فرانسوی، تحصیلات آکادمیک، تجربه کاری و سن متقاضی داشته باشند. ترتیب امتیازات به شرح زیر است:بررسی مهارتهای لازم
اولین مورد مؤثر برای اخذ ویزای اسکیل ورکر، میزان مهارت در زبان انگلیسی و یا فرانسوی میباشد. تسلط کافی به زبان انگلیسی و یا فرانسوی در مهارتهای نوشتن، خواندن، شنیدن و صحبت کردن در کنار ارائه مدرک زبان برای اثبات تسلط الزامی است. حداقل نمره قابلقبول آیلتس 6 است.
از دیگر فاکتورهای مهم برای مهاجرت، تحصیلات است. حداکثر میزان امتیاز برای تحصیل در دانشگاه برای مدرک دکتری است که برابر با ۲۵ امتیاز میباشد و هر مقطع پایینتر، دارای 2 امتیاز کمتر خواهد بود.
مهارت کاری متقاضی باید دقیقاً مطابق با نوع تخصصی باشد که برای ویزای اسکیل ورکر انتخاب کرده است. کمترین میزان تجربه کاری باید حداقل یک سال بوده و باید مدارک و مستندات لازم را برای این امر در اختیار اداره مهاجرت کشور مقصد قرار دهید. تمام تجارب کاری انجامشده میبایست در بازه زمانی ۱۰ سال گذشته باشد. داشتن حداقل ۶ سال تجربه کاری، بیشترین امتیاز را رقم میزند.
بهعنوان فاکتوری مهم در امر مهاجرت اسکیل ورکر هرچه سن متقاضی کمتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت این ویزا خواهد داشت. سنین بین ۱۸ تا ۳۵ بیشترین امتیاز را به خود اختصاص خواهند داد.
مزایا و معایب اسکیل ورکر
مرحلهای که پس از اخذ 67 امتیاز قرار دارد، Pool نام دارد که متقاضی دریافت مهاجرت دائم میبایست موفق به کسب 1200 امتیاز شود. 600 امتیاز وابسته به عوامل فردی و 600 امتیاز دیگر به دریافت پیشنهاد کاری از طرف کارفرمای خارجی مربوط میشود.
بهعنوان معایب این روش باید بگوییم بررسی پرونده ممکن است کمی زمانبر باشد و حدود یک سال طول بکشد. به دلیل سیستم امتیازبندی، همیشه ممکن است افراد دارای امتیاز بالاتر وجود داشته باشند. از طرفی دیگر محدودیت مشاغل موجود باعث شده است که اخذ ویزا از این طریق کمی دشوار باشد.
3- مهاجرت کاری از طریق جاب آفر
بهترین و مطمئنترین روش مهاجرت کاری جاب آفر است؛ زیرا در این روش، وکلای مهاجرتی بر اساس میزان مهارت و تخصص فرد (بر اساس رزومه ارسالی) جستجوهای لازم را در کشور موردنظر انجام میدهند و برای وی موقعیت شغلی از کارفرمای خارجی دریافت میکنند.
متقاضی مهاجرت میتواند با بررسی شرح وظایف شغل موردنظر و همچنین حقوق و مزایای آن، در صورت تمایل با کارفرما گفتوگو داشته و اگر به توافق رسیدند، قرارداد ببندد. بستن قرارداد از طرف وکیل با کارفرما بهصورت حضوری انجام میشود.
پس از عقد قرارداد، از طریق نامه تائیدیه پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای خارجی (جاب آفر) که با تائید وزارت کار کشور مقصد مهر و امضا میگردد، متقاضی میتواند از داخل ایران برای دریافت ویزای کاری از طریق سفارت اقدام نماید. شرایط مهاجرت کاری نیز در ادامه موردبررسی قرار خواهد گرفت.
دریافت موقعیت شغلی در روش جاب آفر
برای دریافت موقعیت شغلی از کارفرما، وی می بایست به دولت آن کشور ثابت کند که فردی از نیروی کار موجود در کشور برای انجام این کار مناسب نمیباشد. برای این کار آگهی موقعیت شغلی را به صورت عمومی در روزنامه ها و وب سایتها ثبت میکند.
سایت کاریابی گلسدور Glassdoor اروپا، سایت کاریابی ایندید Indeed کانادا و سایر وبسایتهای جستجوی کار در کانادا از وبسایتهای معتبر جستجوی موقعیت شغلی هستند. پس از درج در وبسایتها، وی میبایست تعدادی مصاحبه کاری انجام داده و از پذیرش نیروی داخلی امتناع ورزد.
پس از گذراندن این مراحل در بازه زمانی مشخص، کارفرما میتواند از وزارت کار کشور مربوطه تائیدیِ قبول نیروی مهاجر واجد شرایط برای این جایگاه شغلی را دریافت نماید. از طریق این تائیدیه فرد متقاضی میتواند از طریق وکیل معتبر با کارفرما قرارداد بسته و با کمک آن ویزای کاری را از سفارت دریافت کند.
ویزا نیو با داشتن وکلای معتبر و باتجربه که کارگذار رسمی شرکت ایندید و گلسدور هستند، پیشرو درزمینهٔ دریافت موقعیت شغلی و انجام پروسه تضمینی مهاجرت از طریق جاب آفر میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
فرآیند دریافت جاب آفر چگونه است؟
شرایط مهاجرت کاری و روال دریافت ویزای کاری به نحوی است که کارفرما موقعیت شغلی را در وب سایت های معتبر جستجوی کار در اروپا یا کانادا منتشر می کند. این موقعیت شغلی برای دوبار و هر مرتبه به مدت سه ماه باید به صورت رسمی آگهی شود.
در صورتی که در این مدت از نیروی کار داخلی کشور مقصد که تابعیت دارند، کسی برای این موقعیت پیدا نشد و یا شرایط لازم را نداشت، مطابق قوانین آن کشور، کارفرما می تواند از نیروی کار خارجی یا مهاجر استفاده کند.
هشت الی ده ماه پس از عقد قرارداد با کارفرما یک جلسه مصاحبه از طریق اینترنت برگزار میشود تا کارفرما با متقاضی آشنا شده و به جهت آشنایی، گفت و گویی داشته باشند. پس از حدود یک سال از زمان عقد قرارداد با اتمام پروسه، ویزای کاری فرد آماده خواهد شد.
روش جاب آفر چه مزایایی دارد؟
به دلیل اینکه فرد بر اساس توانایی و تخصصی که دارد موقعیت شغلی پیدا می کند درصد رد درخواست ویزا صفر است. می توان گفت در مقایسه با دو روش دیگر و اینکه کدام روش مهاجرت کاری بهتر است جاب آفر بهترین روش است. برخی از مزایای این روش به شرح زیر هستند:
- دیده شدن بر اساس مهارت و اخذ سریع ویزا از مزایای روش جاب آفر است.
- از دیگر مزایای این روش میتوان به اطمینان از تائید ویزا است زیرا با داشتن موقعیت شغلی از طرف کارفرمای معتبر خارجی دلیلی قطعی برای کسب درآمد دارید.
با شرایط مهاجرت کاری آشنا شوید
شرایط مهاجرت کاری و دریافت جاب آفر برای افرادی که در زمینه تخصص خود، مهارت و سابقه دارند، دشواری خاصی ندارد. اصلیترین شرط، داشتن یک رزومه قوی است (تقویت رزومه برای مهاجرت در پیشبرد سریعتر این فرآیند به شما کمک خواهد). این شرایط به شرح زیر میباشند:
- داشتن حداقل سه الی پنج سال سابقه کاری در زمینه تخصص
- داشتن مدرک دانشگاهی یا مدارک فنی و حرفهای در زمینه تخصص
- داشتن سابقه بیمه مرتبط با تخصص
- سن متقاضی نیز باید بین 25 الی 45 سال باشد.
- داشتن مدرک زبان الزامی است؛ ولی نمره آن بسته به نظر کارفرما تعیین میشود.
شرح وظایف و همچنین حقوق و مزایای موقعیت شغلی به فرد اعلام میگردد، برخی موارد با کارفرما قابلمذاکره است و میتوان در مورد تغییر آنها بحث کرد.
در صورتی که قرارداد از طرف کارفرما فسخ شود، ویزای کاری که بر اساس موقعیت شغلی فسخ شده گرفتهبودید نیز باطل خواهد شد و متقاضی میبایست به کشور خود بازگردد.
مزایای مهاجرت شغلی چیست؟
علاوه بر عدم وجود دشواریهای خاصی در شرایط مهاجرت کاری از طریق جاب آفر، از مزایای متعددی که این روش دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخذ مجوز اقامت برای متقاضی و همچنین اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال)
- امکان کار همسر از سال دوم مهاجرت
- بهرهمندی از امکانات رفاهی مانند امکان تحصیل رایگان برای فرزندان
- دریافت اقامت دائم کشور مقصد، پس از سه الی پنج سال تمدید ویزای کار
- عدم نیاز به داشتن تمکن مالی برای مهاجرت
یکی از مزیتهای اصلی این روش مهاجرتی، عدم نیاز به داشتن تمکن مالی است؛ در این روش به دلیل اینکه متقاضی با داشتن موقعیت شغلی اخذ شده از کارفرمای خارجی وارد کشور مقصد میشود و از فردای روز ورود به آن کشور، مشغول به کار میگردد، نیازی به داشتن تمکن مالی بالا ندارد.
فرد تنها به مبلغی برای اجاره مسکن و پرداخت هزینههای آن و مبلغی هم برای پرداخت هزینههای زندگی چون خوردوخوراک، پوشاک، هزینه حملونقل و… برای یک یا دو ماه اول نیاز دارد؛ پس از ماه اول نیز با دریافت حقوق و دستمزد خود میتواند از پس مخارج زندگی برآید.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق کار
پس از اینکه متقاضی از دارا بودن شرایط مهاجرت کاری مطمئن شد، می بایست نسبت به تهیه مدارک موردنیاز برای مهاجرت اقدام کند.
- رزومه قوی
- مدارک شناسایی
- پاسپورت با حداقل یک سال اعتبار
- مدارک دانشگاهی
- گواهی تائیدیه دریافت پیشنهاد شغلی
- مدارک و گواهینامههای اخذ شده مرتبط با تخصص
- مدرک آیلتس با نمره حداقل 5.5 (برای رشته های فنی و مهارتی، نمره آیلتس در حد محاوره یعنی آیلتس 5 مد نظر است.)
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی سلامت جسم و روان
- ارائه مدارک بیمه (برای اثبات داشتن سابقه کاری)
اخذ اقامت کاری با ویزای کاری
افراد بسیاری در سرتاسر دنیا هستند که باهدف ساخت زندگی بهتر، ادامه تحصیل و کار در کشوری دیگر تصمیم به مهاجرت میگیرند. مهاجرت کاری را میتوان یکی از مطمئنترین روشهای مهاجرتی نامید. ویزایی که بهواسطه آن فرد میتواند مجوز اقامت و کار در اروپا و کانادا را داشته باشد، ویزای کاری نام دارد. برای مهاجرت و اقامت از طریق ویزای کاری از سه طریق میتوان اقدام کرد.
- روش اسکیل ورکر یا مهارت و تخصص (Skilled Worker)
- روش جاب سیکر یا جستجوی کار (Job Seeker)
- روش جاب آفر یا پیشنهاد موقعیت شغلی (Job Offer)
اخذ اقامت از طریق ویزای کاری
اخذ اقامت از طریق ویزای کاری در کلیه کشورهای اتحادیه اروپا قوانین مشترکی دارند که شخص متقاضی برای کار در کشورهای اتحادیهی اروپا باید یک پیشنهاد شغلی از فردی در کشور مورد تقاضا داشته باشد.
در ابتدای امر، فرد مهاجر باید کشوری را برای مهاجرت برگزیند که بازار کار مناسبتری با رشته تحصیلیش داشته باشد. بعد از آن، اولین مرحله برای دریافت ویزای کار اروپا یافتن شغل مناسب در فهرست ارائهشده توسط کشورهای اروپایی است.
برای جذب نیروی کار برای موقعیت کاری موجود در هر کشور اتحادیه اروپا، ابتدا باید سه ماه در خود کشور آگهی شود و چنانچه شخص متقاضی شغل آگهی شده، یافت نگردید، مجدداً جذب نیرو به مدت سه ماه در کل اتحادیهی اروپا آگهی خواهد شد. درنهایت چنانچه کسی در اتحادیه اروپا نیز خواهان شغل آگهی شده نشد، نوبت به افراد خارجی می رسد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری
اقامت از طریق ویزای کاری به متخصصین اجازه میدهد تا بتوانند درزمینه تخصص خود در کشورهای حوزه شینگن و کانادا مشغول به کار شوند. اگر تحصیلات، تخصص و سابقه شغلی شما مرتبط با مشاغل موردنیاز در کشور مقصد باشد و همچنین اگر مدرک زبان موردنیاز آن کشور را داشت باشید؛ واجد شرایط دریافت ویزای کاری هستید. در ادامه لیستی از مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای کاری آورده شده است.
- تکمیل فرم تقاضای ویزا
- ارائه اصل و کپی شناسنامه و پاسپورت
- ارائه دو قطعه عکس 4*3 که در شش ماه اخیر گرفته شده باشد.
- ارائه پرینت گردش حساب متقاضی جهت ارائه به سفارت
- گواهی عدم سوءپیشینه
- گواهی سلامت جسمانی و روحی
- رزومه و سوابق کاری فرد به همراه ترجمه رسمی
- بیمهنامه
- مشخصات محل اسکان فرد در کشور مقصد مانند واچر رزرو هتل به همراه رزرو بلیت رفتوبرگشت هواپیما
- کلیه مدارک ارائهشده به سفارت میبایست ترجمه رسمی انگلیسی یا زبان کشور مقصد باشند.
- داشتن نامه تائید پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای خارجی
- نامه ارزیابی تأثیرات بازار کار کشور مقصد (اقدامات لازم برای دریافت این نامه میبایست از طرف کارفرما انجام شود.)
- قرارداد کاری اخذشده با کارفرما
روشهای دریافت ویزای کاری
یکی از بهترین روشهای مهاجرتی، مهاجرت کاری است؛ زیرا علاوه بر امکان پیشرفت در موقعیت شغلی، تجربه کار بینالمللی تأثیر بسیار مطلوبی در رزومه کاری فرد دارد. متقاضی دریافت اقامت از طریق ویزای کاری میبایست از یکی از روشهای موجود استفاده کند تا بتواند در سیستم شایسته سالاری اکسپرس انتری بر اساس مهارت، تخصص و امتیازبندی موقعیت شغلی دریافت کند و یا از طریق یافتن کارفرمای خارجی. در ادامه به بررسی انواع روشها خواهیم پرداخت.
صدور ویزای کار موقت
فرد برای دریافت این نوع ویزا باید یک اسپانسر (کارفرمای خارجی) داشته باشد. همچنین کارفرمای فرد در کشور مقصد باید بتواند به اداره کار کشور خود ثابت کند نیروی مورد نیاز برای سمت شغلی موردنظر را از میان شهروندان و افراد تبعه نیافته است و مجبور به استفاده از افراد خارجی میباشد. در این صورت بسته به نوع قراردادی که متقاضی با کارفرما می بندد، برای وی یک مجوز اقامت از طریق ویزای کاری یک یا سه ساله صادر میگردد که قابل تمدید است.
تبدیل ویزای کاری به اقامت دائم
با دریافت ویزای کاری فرد اجازه خواهد داشت با توجه به مدت قرارداد خود با کارفرما به مدت یک یا سه سال در خاک کشور جدید اقامت داشته باشد. به شرط تمدید ویزای کاری در طی پنج سال، عدم ارتکاب جرم در این مدت و دارا بودن شرایط، متقاضی می تواند برای دریافت اقامت از طریق ویزای کاری به صورت دائمی درخواست دهد.